Ghoplin workshops

Na het openen van onze deuren in 2017 gaan we een viertal workshops organiseren. Deze workshops variëren van het proeven van bier tot het opstarten van je eigen brouwerij! De workshops zijn leuk als je meer te weten wil komen over het brouwproces of als leuk uitje met vrienden of collega's.

Proeverij

De proeverij is opgebouwd uit een aantal onderdelen waarna we je meenemen in de diversiteit die de bierwereld inmiddels rijk is. De variatie is afgestemd op het seizoen zodat de proeverij voor herhaling vatbaar is.

Brouwen de theorie

Altijd al willen weten hoe bier gebrouwen wordt en welke ingrediënten invloed hebben op de uiteindelijke smaak, dan is deze theorie workshop iets voor jou! Ideaal als voorbereiding of aanvulling op thuis brouwers.

Brouwen de praktijk

Theorie van het brouwen al in de vingers of zin om een keer onder begeleiding mee te brouwen, dan is brouwen in de praktijk iets voor jou! In een interactieve workshop nemen we je mee door alle stappen van het brouwen.

Zelf brouwerij starten

Als ervaringsdeskundige weten we hoeveel werk het is om zelf een brouwerij te starten. Het is dan ook niet gek als je door het bomen het bos niet meer ziet. Deze workshop geeft sturing zodat je ook van je hobby je beroep kunt maken!

Workshop 1 - Proeverij

Wees welkom in onze brouwerij voor een gezellige proeverij met vrienden of collega’s. De proeverij is opgebouwd uit een aantal onderdelen waarbij we starten met een lekkere snack met bijpassend bier waarna we je meenemen in de diversiteit die de bierwereld inmiddels rijk is. De variatie is afgestemd op het seizoen zodat de proeverij voor herhaling vatbaar is. We sluiten af met een keuze uit een van onze eigen bieren om mee te nemen en hopelijk andere enthousiast me te maken!
Proeverij

Workshop details

Prijs per persoon (incl. BTW) €24.95,-
Duur: 2 uur
Aanvang: 19:00
Ontvangst: Inclusief koffie of thee
Wat proeven we: 6 bieren (proefglas)
Snacks: snack plank
Groep: 6-12 personen
Deze workshop gaat alleen door als er minimaal 6 inschrijvingen zijn. Lukt dit niet dan verzetten we de workshop naar een andere datum.

Workshop 2 - Brouwen de theorie

Brouwen is meer dan het samenvoegen van de basis ingrediënten water, mout en hop. In deze workshop staan we stil bij de verschillende hoofdstappen van het brouwproces en welke invloed ingrediënten en de timing van de ingrediënten hebben op de uiteindelijke smaak. Na deze workshop heb je voldoende basis kennis om zelf je eerste bier te brouwen of als je al brouwt je bier hopelijk naar het volgende niveau te tillen!
Proeverij

Workshop details

Prijs per persoon (incl. BTW) €29.95,-
Duur: 2.5 uur
Aanvang: 19:00
Ontvangst: Inclusief koffie of thee
Wat proeven we: 2 Ghoplin bieren
Materiaal: Samenvatting cursus
Groep: 6-12 personen
Deze workshop gaat alleen door als er minimaal 6 inschrijvingen zijn. Lukt dit niet dan verzetten we de workshop naar een andere datum.

Workshop 3 - Brouwen de praktijk

Een interactieve workshop brouwen in de praktijk waarbij we stil staan bij de verschillende ingrediënten en stappen in het brouwproces. In de workshop doorlopen we het gehele brouwproces van verwerken van de grondstoffen tot het bottelen van de flessen. We streven er in deze workshop naar om daadwerkelijk een bier te produceren. Na de fermentatie van enkele weken is het bier af te halen bij de brouwerij als aandenken!
Brouwen de praktijk

Workshop details

Prijs per persoon (incl. BTW) €44.95,-
Duur: 4 uur
Aanvang: 17:00
Ontvangst: Inclusief koffie of thee
Wat proeven we: Ghoplin bier in de stijl zoals gebrouwen
Materiaal: Eigen gebrouwen bier!
Groep: 6-12 personen
Deze workshop gaat alleen door als er minimaal 6 inschrijvingen zijn. Lukt dit niet dan verzetten we de workshop naar een andere datum.
Tip: Het is aan te rader voor deze workshop de theorie variant te volgen voor een goede basis.

Workshop 4 - Zelf een brouwerij starten

De stap van hobby naar (semi)commercieel is niet alleen een kwestie van grotere volumes produceren maar er komen een flink aantal zaken op je af van vergunningen tot certificeringen en richtlijnen. Tijdens onze opstart hebben we de stappen vastgelegd en zijn hiermee in staat de minimaal benodigde stappen in een viertal sessies met je te delen. Per sessie behandelen we een specifiek gebied:

- Investering en commerciële aspecten
- Vergunningen, gemeente en belasting
- Apparatuur kopen of zelf maken
- Implementatieplan

Voor de meeste stappen hebben we de basis instructies als een template vastgelegd waardoor je na deze workshop in staat bent zelf een brouwerij te starten!
Brouwerij starten

Workshop details

Prijs per persoon (incl. BTW) €Op aanvraag,-
Duur: 8 uur
Sessies: 4 sessies van 2 uur
Ontvangst: Inclusief koffie of thee
Materiaal: Gedetaileerd stappenplan
Templates: Businessplan, exploitatiebegroting, etc.
Groep: 1-4 personen
Deze workshop kan op individuele basis gevolgd worden.

Workshop feedback

Dit vonden onze deelnemers van deze workshops!

  • Brouwen de praktijk
    We hebben als vrienden- groep een fantastische avond mogen hebben waarbij we ons eigen bier hebben gebrouwen. Glenn is heel hartelijk en heeft ons het proces van het brouwen helemaal uitgelegd.
  • Proeverij
    We hebben een TOP avond gehad bij Glenn. We komen zeker terug!! #vakbekwaam #meedenkend #lekkerbiertje
  • Brouwen de theorie
    Nogmaals bedankt voor de zeer vermakelijke avond. Heb naderhand al diverse lovende reacties gekregen en vele foto's!