Huurbrouwen?

Heb je als thuisbrouwer een mooi bier gemaakt en kun je niet wachten om je bier breder aan de wereld te laten proeven dan vrienden en familie? Een veel bewandeld pad is het laten brouwen van je bier door een bestaande brouwerij, huurbrouwen. Zo ben je in staat je bier commercieel op de markt te zetten zonder de complexe opstart, investering en complexe regelgeving van een eigen brouwerij.

Neem contact met ons op

We houden van persoonlijk contact, na het eerste contact via telefoon/e-mail nodigen we dan ook graag uit in onze brouwerij om onder het genot ons en van jullie eigen gebrouwen bier de vervolgstappen te bespreken.

Wat hebben we je te bieden?

Of je nu zelf wil (mee)brouwen of het geheel aan ons over laat over alles valt te praten. Onderstaande een greep uit wat we voor je kunnen betekenen. Heb je een specifiek verzoek, neem even persoonlijk contact met ons op!

Recepthulp

Twijfels over je recept? We spreken samen graag het recept door en geven waar mogelijk tips voor het beste resultaat.

Inkoop ingrediënten

Via onze inkoopkanalen kunnen we de ingrediënten tegen een scherpe prijs aanbieden.

Deelafname

Geen honderden liters bier nodig maar wel een (bedrijf)feest/event? Geen probleem we verkopen ook delen van batches.

Flexibele capaciteit

Onze brouwcapaciteit ligt tussen de 500 en 700 liter en is afhankelijk van het recept en verwachte afzet.

Mee brouwen

Zelf mee brouwen vinden wij geen probleem, dit maakt het nog meer je eigen bier!

Proef batch

Overtuiging nodig in de vorm van een smaaktest, we brouwen graag een 20 liter proef batch.

Labelen

Veel bieren worden gekocht op basis van het label. Wij helpen je graag met advies en hebben een goede huisdrukker.

Opslag

Heb je zelf niet de opslagruimte voor een pallet bier dan kunnen wij (een deel) opslaan.

Transport

Je eigen bier op locatie bezorgen is iets wat in overleg altijd mogelijk is, ophalen mag natuurlijk ook.

Huurbrouw capaciteit

Op basis van een planning reserveren we naast onze eigen brouwdagen sloten voor onze huurbrouwers. Huurbrouwers die al bij ons brouwen krijgen voorrang op de beschikbare sloten, als er ruimte in de planning is komen deze sloten beschikbaar; voor jou?

De huidige capaciteit van de brouwerij is 4 x 700 liter per maand, elke 25% aan beschikbare capaciteit staat dus voor één brouwsel. Hierbij houden we de volgende standaard tijdslijnen aan welke we per recept specifiek maken:

- Brouwdag - 1 dag
- Fermentatie - 3 weken
- Afvullen - 1 dag
- Vergisting op fles - 3 weken
- Etiketteren - 1 dag

Reken dus op ongeveer 8 tot 12 weken voordat je brouwsel beschikbaar is voor de verkoop, een goede planning is dus van belang!

November
0%
December
0%
Januari
0%
Februari
0%
Maart
0%
April
25%
Mei
25%
Juni
25%
Juli
25%

Huurbrouwers

Met trots en veel plezier brouwen wij samen met onderstaande brouwerijen mooie speciaalbieren!

  • Stadsbrouwerij Veenendaal

    Sinds 2017 brouwen wij het Gilbert bier naar aanloop van het Gilbertjaar 2019!

  • de Lange Lijs

    De langste brouwer die we kennen, vandaar de naam de Lange Lijs! Het eerste bier is een mooie quadrupel.

  • Nemeton Brewing

    Elke bier dat deze brouwers maken is een ritueel, complexe smaken en mooie ingrediënten!

  • Luie Brouwers

    Twee vrienden een grote pan, een ongeschikt keukenblad en enorme dorst. Nu brouwen ze in het groot!

  • Brouwerij Beekdal

    Informatie volgt spoedig, net als hun vlierbesbloesem witbier!

  • Brouwerij Broeders

    Informatie volgt spoedig, net als hun tripel!

  • Reclamebureau Beeldenstorm

    Voor een ludieke marketing stunt hebben we voor reclamebureau Beeldenstorm een mooi bier gebrouwen!

  • Interesse

    Interesse om je bier commercieel bij ons te komen/laten brouwen? Neem contact met ons op en we gaan in gesprek!

  • Erasmus MBA

    Wij brouwen voor een groep enthousiaste Erasmus MBA studenten bieren voor de Erasmus bierclub!

Frequent gesteld vragen

Deze vragen krijgen we regelmatig en hebben daarom de antwoorden maar alvast opgenomen op onze website :)

Vraag: Wat kost een fles/liter bier als ik het bij jullie laat brouwen?

Antwoord: Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Zaken als hoeveelheid, afname frequentie, ingrediënten en stijl spelen mee.
Vraag: Binnen wat voor een termijn kan ik een prijsopgave verwachten?

Antwoord: In de meeste gevallen lukt het ons om binnen een aantal dagen een prijsopgave te geven.
Vraag: Wat voor informatie hebben jullie nodig voor een aanvraag?

Antwoord: Het recept en hoeveelheid is veelal voldoende voor een goede inschatting. Details bespreken we tijdens de afspraak bij ons in de brouwerij.
Vraag: Hebben jullie nog capaciteit beschikbaar?

Antwoord: Die inschatting maken we tijdens het verwerken van de aanvraag.