Stoute Sanne - Blond

Ons krachtigste en donkerste bier van hoge gisting met de smaak van pure chocolade en espresso. De kruidige en complexe body van het bier geeft een lange en volmondige afdronk.

Lekker om het gemak van te sippen, laat zich goed combineren met zowel hartig als zoet.

Dat hij mag smaken, proost!

Zoek een verkooppunt

Kleur

Tja gaan we een poging doen om de verschillende tinten zwart te beschrijven. In dit geval hebben we te maken met ‘bijna zwart’. Deze tint is tevens terug te vinden in de schuimkraag.

Geur

Een hint van geroosterde koffiebonen en pure chocolade zijn de eerste tonen die naar boven komen. Dit bier heeft daarnaast een gebrande zoetige karamelgeur.

Smaak

Een fraaie balans tussen een hoog alcoholpercentage en zoet rokerige smaak geven dit bier zijn karakter. Genieten in een laag tempo voor dit bier aan te raden.

Inspiratie

Het was een uitdaging om een stout te maken die als gemakkelijk drinkbaar bestempeld zou worden maar ook de fans van stouts kon bekoren. We zijn die uitdaging aan gegaan en volgens ons met succes!

Seizoen

Een stout drink je in het algemeen niet op een klamme zomerdag met een temperatuur van 30+ graden. Voordat het bier een winterstempel geven is genieten op een zomeravond na een BBQ.

Type bier

Een Imperial Stout kenmerkt zich door minimaal 7% alcohol te bevatten en uiteraard de gitzwarte kleur. De bitterheidsfactor is vrij hoog hoewel dit door de zoete tonen goed in balans blijft.

Wist je dat

Hoewel een stout qua mondgevoel voller aanvoelt dan bijvoorbeeld een IPA betekend dit niet dat er meer calorieën in dit type bier zitten. Waar een IPA van de UK naar India verscheept werd kwam de stout van Rusland naar de UK.

Food pairing

Je snack gaat een geduchte tegenstander hebben qua smaak. Ons advies is dan ook om iets heftigs te nemen zoals blauwaderkaas een home-made brownie kan ook prima.

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)