Huurbrouwen?
Heb je als thuisbrouwer een mooi bier gemaakt en kun je niet wachten om je bier breder aan de wereld te laten proeven dan vrienden en familie? Een veel bewandeld pad is het laten brouwen van je bier door een bestaande brouwerij, huurbrouwen. Zo ben je in staat je bier commercieel op de markt te zetten zonder de complexe opstart, investering en complexe regelgeving van een eigen brouwerij.

Veel gestelde vragen
Of je nu zelf wil (mee)brouwen of het geheel aan ons over laat over alles valt te praten. Onderstaande een greep uit de veel gestelde vragen en wat we voor je kunnen betekenen. Heb je een specifiek verzoek, neem even persoonlijk contact met ons op!

Recepthulp

Twijfels over je recept? We spreken samen graag het recept door en geven waar mogelijk tips voor het beste resultaat.

Inkoop ingrediënten

Via onze inkoopkanalen kunnen we de ingrediënten tegen een scherpe prijs aanbieden.

Deelafname

Geen honderden liters bier nodig maar wel een (bedrijf)feest/event? Geen probleem we verkopen ook delen van batches.

Flexibele capaciteit

Onze brouwcapaciteit ligt tussen de 700 en 1000 liter en is afhankelijk van het recept en verwachte afzet.

Mee brouwen

We gaan er vanuit dat je zelf mee komt brouwen en bottelen, het is dan tenslotte echt je eigen bier!

Proefbatch

Voor een nieuw recept brouwen we altijd eerst een proefbrouwsel om zeker te zijn dat het recept haal- en schaalbaar is.

Labelen

Veel bieren worden gekocht op basis van het label. Wij helpen je graag met advies en hebben een goede huisdrukker.

Opslag

Heb je zelf niet de opslagruimte voor een pallet bier dan kunnen wij (een deel) opslaan.

Transport

Je eigen bier op locatie bezorgen is iets wat in overleg altijd mogelijk is, ophalen mag natuurlijk ook.

Soort gist

Wij werken uitsluitend met droge/korrel gist vanwege de verlaging van risico's die tijdens cultiveren van natte gist aanwezig zijn.

Soort mout

Mouten kopen we in bulk, dit drukt de prijs. Specifieke mouten zijn mogelijk alleen veelal iets duurder.

Lageren

Wij bieden de mogelijkheid om tegen een meerprijs bier extra lang te lager boven op de 2 standaard weken.

Wat zijn de kosten

Hoeveelheid, afname frequentie, ingrediënten en stijl spelen mee. Ons uitgebreide rekenmodel geeft op basis van jullie recept direct een prijsindicatie.

Welke info hebben jullie nodig

Met een recept (geen XML) waarin de ingrediënten, hoeveelheid (per liter) staat komen we een heel eind voor een prijsopgave.

Capaciteit

We hebben in de regel 4 brouwdagen per maand, door, in onderstaande planning zijn de beschikbare brouwdagen te vinden.

Huurbrouw capaciteit
Op basis van een planning reserveren we naast onze eigen brouwdagen sloten voor onze huurbrouwers. Huurbrouwers die al bij ons brouwen krijgen voorrang op de beschikbare sloten, als er ruimte in de planning is komen deze sloten beschikbaar. Reken op ongeveer 8 tot 12 weken na de brouwdag voordat je brouwsel beschikbaar is voor de verkoop, een goede planning is dus van belang!

Brouwplanning
Via onderstaande overzicht en link (knop) krijg je inzicht in onze brouwagenda, wanneer en voor wie we brouwen maar ook of er nog brouwdagen beschikbaar zijn voor huurbrouwsels!

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Date : 10 July 2020
11
12
13
14
15
16
17
Date : 17 July 2020
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31
Date : 31 July 2020

Neem contact met ons op
We houden van persoonlijk contact, na het eerste contact via telefoon/e-mail nodigen we dan ook graag uit in onze brouwerij om onder het genot ons en van jullie eigen gebrouwen bier de vervolgstappen te bespreken.